Smart måde at håndtere ferie på i TimePlan

ferie-funktion

For our danish customers

Med den nye TimePlan main release i juni, vil du fremover kunne håndtere ferie endnu bedre. TimePlan vil nu automatisk bruge af den ferie, der først er optjent. Dette gør sig gældende for perioden september – december, hvor der er overlappende ferieår. 

 

Sådan får du glæde af den nye feriefunktion:

– Opdatér din TimePlan-løsning efter main releasen i juni 2022. Er du meldt til automatisk opdatering, vil du få besked om, hvornår din TimePlan opdateres.

– Slet al ferie, der ligger mellem 1. september – 31. december 2022, og opret den igen.

Dette skal ske EFTER, at din TimePlan-løsning er blevet opdateret med main releasen. Ellers virker det ikke.

Du kan nemt søge frem, hvilken ferie der er oprettet i periode via Program → Oversigter → Fravær.

 

Eksempel: Mortens ferie i efteråret og julen

Medarbejderen Morten har ønsket en uges efterårsferie i oktober og en uges juleferie i december 2022.

Da Morten oprindeligt ønskede ferie, lagde planlæggeren Jane det ind, så hun brugte den sidste uge af Mortens restferie fra ferieåret 2022 i oktober og en uges ferie fra ferieåret 2023 i december.

I ferieloven fungerer månederne september, oktober, november og december både som en optjeningsperiode og en afviklingsperiode for Morten. Det vil sige, at han starter på et nyt ferieoptjeningsår den 1. september 2022 for 2023.

Samtidig har han fire måneder frem til nytår til at afvikle ferie fra det seneste ferieår, 2022. Han kan således i princippet bruge af begge ferieår.

Men nu er Mortens efterårsferie blevet aflyst, så han beder Jane slette ferien i oktober og fastholder sin ene uges ferie i december.

Her er TimePlan historisk gået ind og har sagt: Mortens ferie i oktober trækkes fra ferieåret 2022. Hans ferie i december trækkes fra ferieåret 2023, fordi sådan blev den oprindeligt lagt ind af Jane.

Der er tale om to selvstændige ferieår. Morten ville ende med restferie fra 2022, som ikke blev brugt.

Men med den nye funktionalitet går TimePlan nu ind og siger: Morten har restferie tilbage fra 2022 efter, at Jane slettede hans efterårsferie.

Disse feriedage bruger TimePlan nu på hans ferie i december i stedet for, før systemet begynder at tage hul på 2023 feriedagene.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med den nye funktion?

Kontakt os i dag.

Popular Categories

Would you like to know more? Book a demo with us below:

Latest Posts

Need help?

Book a free demo with us

Something isn’t clear?

Feel free to contact us, and we will be more than happy to answer all of your questions.