Hold styr på aftaler og overenskomster og få ro i sindet

Hold-styr-pa-aftaler-og-overenskomster-1080x675

 Undgå bøder og manglende tillæg. Udbetal den rigtige løn til dine medarbejdere. Lad TimePlan holde styr på dine aftaler og overenskomster, så du kan få ro i sindet og tilfredse medarbejdere. 

 Hvor mange overenskomster og aftaler er der i din virksomhed og branche? Har du styr på dem alle? Hvordan sikrer du, at dine medarbejdere får udbetalt det rigtige i løn med de tillæg, de har krav på?   

Regler, overenskomster og lokalaftaler kan være en lønbogholders, HR-medarbejder og afdelingsleders værste hovedpine. Disse landsdækkende eller regionale aftaler vedtages typisk af en arbejdsgiverorganisation og en fagforening og gælder for en vis periode. Derudover kan der være andre særlige regler og aftaler, som gælder for din branche eller virksomhed.  

I de nordiske lande findes der flere hundrede overenskomster og lokalaftaler. Det er vigtigt, at du kender dem, der er relevante for din branche og tager højde for dem, når du lægger vagtplaner, registrerer arbejdstid og forbereder løn.  

Hvis du ikke har 100 procent styr på reglerne, kan du få sure medarbejdere i røret. I værste fald kan manglende overholdelse føre til bøder, retssager og et dårligt ry i branchen.  

Men hvis du har det rigtige værktøj, kan dit arbejdsliv blive væsentlig lettere.  

 

Lad TimePlan holde styr på overenskomsterne  

En af TimePlans kernefunktioner er at holde styr på regler og aftaler som en del af den samlede workforce management-løsning.  

Når du sætter TimePlan op for første gang sammen med en konsulent, får du hjælp til at lægge overenskomster og andre regler ind på en nem og overskuelig måde  

TimePlan tager højde for reglerne, der er relevante for din branche og dine medarbejdere. Når du lægger vagtplaner, gør programmet opmærksom på, hvis en af dine medarbejderen er sat til for få eller for mange timer.  

Når medarbejderen registrerer sin arbejdstid ved at stemple ind og ud af en vagt, medregner TimePlan automatisk tillæg for:  

  • Overarbejde 
  • Helligdage 
  • Aftener eller weekender

Alt efter, hvad den gældende overenskomst siger.  

Det gør, at du hver måned har et korrekt fundament for at lave lønkørsel. Du trækker data fra TimePlan og sender filen til lønkørsel i sit lønsystem — med ganske få klik.  

 

Få hjælp med de skæve aftaler  

Har du en række skæve aftaler inden for din branche? Her kan du ofte skræddersy din TimePlan-løsning og være meget specifik i din opsætning.   

Hvis du har en udfordring med en særlig regel i en region eller et andet land, kan du sætte TimePlan op til at håndtere de fleste aftaler, der gælder inden for et givent område.  

Hvis en overenskomst eller aftale ændrer sig over tid, kan du som udgangspunkt rette den i TimePlan, så din opsætning fortsat er up-to-date.   

Hvis der for eksempel kommer en ny lønjustering, og du retter dette til på reglen i TimePlan, slår ændringen igennem på alle medarbejdere, som er tilknyttet denne aftale.  

Resultatet er, at du som planlægger, medarbejder og leder kan stole på, at:  

  • Aftaler varetages præcist og korrekt 
  • Du udbetaler hverken for meget eller for lidt i løn 
  • Du passer godt på din virksomhed, dine medarbejdere og din nattesøvn

Vil du høre mere om, hvordan TimePlan kan hjælpe dig?  

Book et møde med vores eksperter i dag


_______________

Hvordan holder TimePlans kunder styr på reglerne?  

JYSKNordic Choice Hotels og Aleris-Hamlet har benyttet TimePlan i en lang række år til at håndtere komplekse aftaler inden for detail, hotel og pleje.   

Se hvordan de holder styr på arbejdstid og tillæg — ofte på tværs af regioner og lande: 

Med JYSK i Europa: TimePlan er et vigtigt værktøj

Aleris Hamlet sparer tid i hospitalsadministrationen

Data er guld for nordiske hoteller

 

Popular Categories

Would you like to know more? Book a demo with us below:

Latest Posts

Need help?

Book a free demo with us

Something isn’t clear?

Feel free to contact us, and we will be more than happy to answer all of your questions.