En buddy på arbejde styrker medarbejderfastholdelse

En buddy på arbejde styrker medarbejderfastholdelse

Når man starter på et nyt job, er der mange overvejelser, inden man træder ind i den virksomhed, hvor man vil tilbringe en stor del af sin daglige tid. Der er mange tvivlsspørgsmål, der kan rejse sig hos en: Er jeg mon kvalificeret nok? Hvad forventes af mig? Passer jeg ind i virksomhedskulturen? Vores svar på at imødekomme disse tvivlsspørgsmål er at indføre en buddy for at styrke medarbejderfastholdelse

 

Hvad er en buddy?

En buddy på arbejdspladsen skal ses som en kontaktperson. Det er en erfaren medarbejder, der tildeles til nye medarbejdere for at hjælpe dem på deres nye arbejdsplads. Denne person agerer vejleder og ven for den nye medarbejder, hvor man herigennem kan opnå en relation med vejledning og støtte. Buddiens rolle er derfor at oplære, besvare spørgsmål, introducere til sociale arrangementer og netværk samt integrere den nye medarbjeder i virksomhedens kultur og arbejdstilgange.

 

Opstartsperioden

Effektiv onboarding af nye medarbejdere kræver fokus på flere punkter af opstartsperioden. Det er afgørende for medarbejderfastholdelse, at netop dette lykkes i virksomheden. Det starter allerede helt fra, at den nye medarbjeder træder ind ad døren, hvor en buddy kan medvirke til at skabe et godt velkomstmiljø. En af de største udfordringer for nye medarbejdere er følelsen af ikke at være en del af fællesskabet. En buddy kan modvirke dette ved at sikre, at man føler sig velkommen og inkluderet fra starten. Det indebærer blandt andet at inddrage den nye medarbejder i de sociale relationer på arbejdspladsen.

 

Hvordan styrker en buddy medarbejderfastholdelse?

Det kan virke overvældende og udfordrende at påbegynde sine arbejdsopgaver, når man er ny medarbejder i en virksomhed. Man er uvidende om virksomhedens arbejdstilgange, og derfor kan en buddy fungere som en pålidelig ressource. På den måde bliver det lettere for den nye medarbejder at have mod til at stille spørgsmål og modtage tryg vejledning. Derfor bliver den nye medarbejder hurtigere integreret i sin arbejdsrolle, da man undgår at bruge lang tid på at finde ud af arbejdsgange.

En regelmæssig kommunikation med sin buddy sikrer også, at man føler sig informeret og inkluderet i virksomheden. På den måde kan man skabe en bedre forbindelse og følelse af medlemskab i virksomheden, som kan føre til større engagement og loyalitet fra den nye medarbejder.

En buddy fremmer integrationen både socialt og i virksomheden, hvilket er en central faktor i forbindelse med medarbejderfastholdelse. En buddy kan introducere den nye medarbejder til øvrige medarbejdere på tværs af afdelinger. Det medvirker til at skabe stærke relationer hurtigere, hvilket er afgørende for følelsen af fællesskab og støtte på arbejdspladsen. Samtidig kan en buddy introducere den nye medarbejder for uformelle regler og kulturelle normer, der ikke indgår i medarbejderhåndbogen. Det kan medvirke til, at den nye medarbejder får større selvtillid og øget engagement i virksomheden.

 

Hvilke kvaliteter skal en buddy have?

Et nøglekomponent for at styrke medarbejderfastholdelsen gennem buddies, er at vælge de rigtige medarbejdere. En buddy skal kunne:

  • Være tålmodig og støttende
  • Kommunikere tydeligt
  • Håndtere konflikter
  • Skabe en inkluderende kultur
  • Give feedback og anerkendelse

 

Ikke blot en kortsigtet hjælp

En buddy spiller en stor rolle for at styrke medarbejderfastholdelse i jeres virksomhed. Ved at skabe et trygt miljø, skabe hurtigere integration og opbygge en god social kultur, kan en buddy medvirke til, at nye medarbejdere føler sig velkomne. En buddy er ikke kun en kortsigtet hjælp, men en langsigtet støtte for den nye medarbejder og kan være afgørende i de første måneder, hvor medarbejdere ofte beslutter, om de vil forblive i virksomheden. Anvendelsen af buddies kan derfor være et strategisk greb for virksomheder, der ønsker at styrke medarbejderfastholdelsen og fremme en inkluderende kultur i virksomheden.

 

For anbefalinger til god rekruttering, kan du læse denne artikel af Dansk Erhverv.

Popular Categories

Would you like to know more? Book a demo with us below:

Latest Posts